Заліз на другий поверх, відкрив сейф і виніс більше ста тисяч доларів: у Львові серед ночі обікрали апеляційний суд

Із сейфа в кабінеті судді на другому поверсі винесли понад сто тисяч доларів
Заліз на другий поверх, відкрив сейф і виніс більше ста тисяч доларів: у Львові серед ночі обікрали апеляційний суд
Львівський апеляційний суд (Фото: 24 канал)
20 Січня 2022, 14:04
читать на русском

У ніч на вівторок, 18 січня, у Львові обікрали Західний апеляційний господарський суд, з якого винесли за одними відомостями 120 тисяч доларів, а за іншими – 100 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

У офіційному повідомленні Західного апеляційного господарського суду, з сейфа вкрали особисті гроші одного із суддів.

В ніч на 18 січня 2022 року невідомою особою здійснено проникнення в службове приміщення Західного АГС та крадіжка особистого майна, яке відображено у декларації про майновий стан і доходи, - заявили в суді.

Як повідомили у пресслужбі поліції, пограбували один з кабінетів судді, але розповідати деталі відмовилися. Відкрито кримінальне провадження за ст.185 ч.3 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

За інформацією видання "Високий замок", йдеться про 120 тисяч доларів США. Злочинця зафіксували зовнішні відеокамери, проте приміщення суду не було обладнане сигналізацією. Охорона теж нічого не чула і не бачила.

Виявляється, грабіжник заліз до суду через вікно на другому поверсі і вкрав гроші з сейфа. Залазив з тильного боку суду, відеокамери цей факт зафіксували. Винахідливий зловмисник додумався залізти на другий поверх по ... гратам на першому поверсі!  Розбив вікно. А далі зламав сейф і витягнув з нього, 120 тисяч доларів. Всередині пробув не більше восьми хвилин!

Суддя, з кабінету якої винесли валюту, пояснила, що гроші не її. Мовляв, їх на зберігання їй віддала подружка, яка поїхала за кордон на відпочинок. Згодом вона планувала їх “закинути” у банк…

Своєю чергою видання PavlovskyNEWS, з посиланням на джерела у мерії Львова повідомляє, що із сейфа винесли 100 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

Сейф зловмисник відкрив ключем. Чи підібрав він його чи мав копію, має встановити слідство. Наразі суддя дає свідчення, звідки у неї в кабінеті виявилася ця сума.

Нагадаємо, колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Рибак та його дружина Ірина Фріденталь заявили про викрадення у них двох мільйонів доларів, які подружжя ховало у стелі.

1