Два мільйони доларів ховав у стелі: пограбували колишнього голову ДАБІ

У викраденні коштів підозрюють охоронця і колишнього домоправителя Рибака
Два мільйони доларів ховав у стелі: пограбували колишнього голову ДАБІ
Долари, гроші (фото: Pexels)
11 Жовтня 2021, 15:02
читать на русском

Колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Рибак та його дружина Ірина Фріденталь заявили про викрадення у них двох мільйонів доларів, які подружжя ховало у стелі.

Про це повідомляє видання "Судовий репортер", посилаючися на матеріали справи.

Зазначається, що колишній голова ДАБІ (часів правління Януковича) разом з дружиною у будинку в Козині (Київська область) під час Революції Гідності вирішили заховати свої заощадження. Вони заховали гроші у стелі господарського будинку — між лазнею та кімнатою відпочинку.

Рибак запросив майстра з робітниками, кажучи, що треба виправити дефект на стелі. Поки робітники обідали господар начебто поклав за стелю 900 тис. доларів у сміттєвих пакетах. Ще 1,1 млн доларів поклала його дружина — Ірина Фріденталь — дочка впливового бізнесмена донецького походження Михайла Фріденталя, сестра дружини екснардепа Олександра Шепелева. Після обіду стелю зашили гіпсокартоном та наступного дня пофарбували, - пише видання.

У липні 2014 року Рибак із сім’єю поїхав на відпочинок за межі Київської області, а господарство контролював домоправитель, який мав ключі від усіх будівель та кімнат. Після повернення господаря чоловік перестав виходити на роботу. Коли Рибак звільнив домоправителя, то він вирушив на відпочинок до Об’єднаних Арабських Еміратів, почав багато подорожувати за кордоном, придбав новий автомобіль.

Коли ж Рибак вирішив у жовтні 2016 року дістати зі схованки гроші, він покликав робітників, які розшили стелю. Виявилося, що гроші зникли.

Вже через два роки, у листопаді 2018 охоронець будинку на допиті зізнався, що разом з домоправителем вирішили поцупити заховані у стелі гроші. І що домоправитель дав охоронцю пів мільйона доларів за мовчання.

Підозру повідомили охоронцю і колишньому домоправителю. У випадку доведення вини їм загрожує від 7 до 12 років в’язниці. Відомо, що суд надавав доступ адвокату до декларацій про доходи Рибака за 2010-2014 роки в Державній архітектурно-будівельній інспекції України. Раніше такі декларації зберігалися в особовій справі посадовця за його місцем служби. Адвокат зазначала, що до кримінального провадження не було додано жодного доказу, що потерпілий або його дружина володіли такою сумою коштів, - повідомляє "Судовий репортер".

Нагадаємо, у травні народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко розповів про те, як його обікрали у потязі, коли він їхав у Рівненську область.

Читайте також