В'язні СІЗО вкрали 18 млн гривень з банківських рахунків

Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі
В'язні СІЗО вкрали 18 млн гривень з банківських рахунків
Шахрайська організація в СІЗО фото: поліція
20 Серпня 2021, 02:12
читать на русском

У Харківській області кіберполіціянти викрили схему в'язнів СІЗО, які вкрали 18 млн гривень з банківських рахунків.

Зазначається, що схему організував 20-річний хлопець, який перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. Він залучив своїх співкамерників, які підшукували "робітників" в Інтернеті. Більшість з учасників злочинної організації займалися пошуком потенційних потерпілих.

Фігуранти реєструвалися на торговельному онлайн-майданчику. Для здійснення платежу або для продажу товару зловмисники надавали потерпілим посилання на фішингову сторінку заповнення реквізитів банківської карти. Інші члени групи за допомогою різноманітних платіжних систем оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки, - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, сума збитків сягає 18 мільйонів гривень.

Зловмисники використовували схему і для іноземних інтернет-майданчиків. Серед ошуканих - громадяни Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн.

Наразі дев’ятьом фігурантам оголошено про підозру за ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в одній зі спеціалізованих клінік Києва торгували немовлятами, дітей можна було отримати за 70 тисяч доларів США.

Читайте також