Ексмер Києва Черновецький прокоментував повідомлення про підозру в держзраді

Колишній мер не отримував повісток чи інших документів
Важливо
Ексмер Києва Черновецький прокоментував повідомлення про підозру в держзраді
Леонід Черновецький (фото: УНІАН)
21 Червня 2022, 11:45
читать на русском

Колишній мер Києва Леонід Черновецький, якому повідомили про підозру у державній зраді, вважає непорозумінням звинувачення у свою адресу.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Дізнався зі ЗМІ, що нібито Офіс Генпрокурора повідомив мене про підозру. Поки що не можу нічого коментувати по суті, бо жодних повісток чи інших документів не отримував. Формулювання звинувачення, яке прозвучало в ЗМІ, - "про заклики до зміни кордонів України" розцінюю, як якесь повне непорозуміння, - сказав Леонід Черновецький.

Він заявив, що любить та підтримує Україну, а гибель українців вважає трагедією.

Я щиро люблю та підтримую Єдину, Цілісну, Незалежну та Європейську Україну. Вважаю загибель українців трагедією, а війну проти України – злочином! Як бізнесмен та політик – прикладаю всі свої можливості для допомоги Україні та її швидкій перемозі! - додав він.

Нагадаємо, слідство з'ясувало, що наступного дня після початку військової агресії РФ проти України ексмер столиці на власній сторінці у соціальній мережі "Facebook" розмістив публікацію про можливість і навіть необхідність визнання кордонів терористичних організацій – незаконних утворень "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка".

1