Ексміністр інфраструктури Пивоварський отримав підозру у зловживанні владою

Підозру оголосили також його першому заступнику
Головне
Ексміністр інфраструктури Пивоварський отримав підозру у зловживанні владою
23 Лютого 2023, 09:09
читать на русском

НАБУ і САП оголосили підозру у зловживанні владою ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському та його заступнику, які завдали збитків Україна на понад $30 млн.

Про це повідомляє пресслужба САП у Телеграм.

Оскільки місцеперебування колишнього першого заступника міністра не встановлене, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

За інформацією САП, у 2015 році Пивоварський спільно зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури, видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту "Південний". Цей наказ було видано попри те, що акваторія порту є державною власністю та перебуває у користуванні "АМПУ", і право на збори належить виключно державному підприємству.

Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів — інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, державі було завдано понад $30 млн збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Справа стосується розкрадання бюджетних коштів при закупівлі генераторів. Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Нині Лозинський перебуває під вартою.

1