Мінвідновлення перевірить усі проєкти мінрегіону, у яких використовувалися бюджетні кошти

Правоохоронці виявили факти корупції при реалізації таких проєктів
Головне
Мінвідновлення перевірить усі проєкти мінрегіону, у яких використовувалися бюджетні кошти
Олександр Кубраков Фото: сторінка голова Укравтодору у Фейсбук
23 Січня 2023, 09:09
читать на русском

Мінвідновлення ініціює проведення повного аудиту всіх проєктів із використанням бюджетних коштів, які реалізовувалися ліквідовуваним Мінрегіонбудом.

Про це на сторінці в Facebook написав віцепрем’єр і міністр інфраструктури, розвитку громад і територій Олександр Кубраков.

"Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Нагадаю учора співробітники НАБУ та САП викрили та припинили діяльність організованого злочинного угрупування з розкрадання бюджетних коштів. До складу злочинної групи входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України", - написав міністр.

Він нагадав, що Лозинського затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 400 тис. дол. США. "Ці кошти він одержав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки. Кримінальне провадження було зареєстровано у вересні 2022 року", - йдеться в дописі.

"В кінці грудня розпочався і досі триває процес ліквідації Міністерства розвитку громад та територій та створення нового об’єднаного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та базі Мінінфраструктури. При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої. Я дав доручення команді Міністерства розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги. Працюємо далі", - підсумував Кубраков.

Як відомо, НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Справа стосується розкрадання бюджетних коштів. Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року.

22 січня Кабмін звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також