Ексміністр Злочевський, який відкупився у справі про рекордний хабар, живе у Франції та катається на яхті за 25 мільйонів доларів

Фігуранти кримінальних справ спокійно насолоджуються розкішним життям
Головне
Ексміністр Злочевський, який відкупився у справі про рекордний хабар, живе у Франції та катається на яхті за 25 мільйонів доларів
25 Жовтня 2023, 09:26
читать на русском

Яхту ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського, який зміг уникнути реального тюремного сроку, пішовши на угоду зі слідством у справі про хабар у $6 млн, помітили біля берегів Франції. На яхті відпочивала донька Злочевського Карина, а відповідні кадри можна побачити у YouTube-відео "Української правди".

Журналісти помітили розкішну яхту біля берегів Сан-Жан-Кап-ферру. Судно не здається в оренду, а його власник прихований. Яхту побудували в Італії у 2016 році, а зареєстрована вона на офшорну компанію на Кайманових островах, при цьому вартість судна складає €25 млн.

Ткач розповідає: побачивши 12 серпня цього року на палубі компанію молодих людей, журналісти вирішили підлетіти дроном ближче.

"Судячи з реакції на дрон, ми не помилились, бо іноземці зазвичай реагують більш миролюбно" – каже Ткач.

Також журналісти показали у відео двох чоловіків на терасі біля 5-зіркового готелю Four Seasons. Один з них – громадянин України Роман Романенко, а поруч із ним чоловік, схожий на Сергія Чернова, який є одним із найбагатших людей у Оренбурзькій області РФ.

Крім того, на кадрах можна побачити, як повз них проходить Михайло Кіперман, бізнес-партнер Ігоря Коломойського. В червні поточного року СБУ оголосила йому про підозру – йдеться про справу щодо привласнення майже 600 млн грн "Укртатнафти".

За інформацію українських правоохоронних органів, Кіперман залишив країну через два дні після повномасштабного вторгнення і наразі продовжує мешкати у Женеві.

Нагадаємо, колишній міністр екології та природних ресурсів України часів Януковича Микола Злочевський  отримав штраф у розмірі 68 тисяч гривень у справі про хабар правоохоронцям. Крім штрафу, Злочевський надав 500 млн гривень для проєкту Армія дронів. Також обвинувачений надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн гривень.

Як відомо, 2020 року правоохоронці затримали колишню керівницю одного з департаментів ДФС України Олену Мазурову, колишнього першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві Миколу Ілляшенка та одного з керівників групи компаній Burisma, яку пов'язують з Миколою Злочевським, Андрія Кічу. їх затримали на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів. Чиновники запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця за (власника Burisma Holdings ексміністра екології Миколи Злочевського).

"Послугу" оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі "зверху". Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності.

1