За хабар у 6,5 мільйона доларів відбувся штрафом у 68 тисяч гривень: суд виніс вирок у справі ексміністра Злочевського

Рекордним хабарем у 2020 році намагалися підкупити керівництво НАБУ
Головне
За хабар у 6,5 мільйона доларів відбувся штрафом у 68 тисяч гривень: суд виніс вирок у справі ексміністра Злочевського
2 Серпня 2023, 11:39
читать на русском

Колишній міністр екології та природних ресурсів України часів Януковича Микола Злочевський  отримав штраф у розмірі 68 тисяч гривень у справі про хабар правоохоронцям.

Про це повідомляє Спеціальна антикорупційна прокуратура в Telegram.

"Згідно з угодою суд визнав колишнього міністра винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 369-2 КК України", - сказано у повідомленні САП.

Там також зазначили, що, крім штрафу, Злочевський надав 500 млн гривень для проєкту Армія дронів. Також обвинувачений надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн гривень.

Нагадаємо, 2020 року правоохоронці затримали колишню керівницю одного з департаментів ДФС України Олену Мазурову, колишнього першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві Миколу Ілляшенка та одного з керівників групи компаній Burisma, яку пов'язують з Миколою Злочевським, Андрія Кічу. їх затримали на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів. Чиновники запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця за (власника Burisma Holdings ексміністра екології Миколи Злочевського).

"Послугу" оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі "зверху". Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності.

Читайте також

1