Найбільший в історії України хабар по справі Злочевського передали на потреби ЗСУ

На потреби обороноздатності держави вже перераховано 5,95 млн доларів США
Найбільший в історії України хабар по справі Злочевського передали на потреби ЗСУ
Фото: НАБУ
26 Квітня 2022, 19:12
читать на русском

Вищий антикорупційний суд зняв арешт із коштів у справі щодо спроби за 6 мільйонів доларів підкупити керівництво антикорупційних органів. Кошти передано на потреби української армії.

Про це повідомили Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Зазначається, що рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП. А 19 квітня Вищий антикорупційний суд дозволив зняти арешт із цих коштів.

На потреби обороноздатності держави вже перераховано 5,95 млн дол. США (понад 170 млн грн за курсом НБУ).

Як наголосили у НАБУ, це найбільший в історії України хабар.

Фото: НАБУ

У червні 2020 року НАБУ та САП викрили трьох осіб, один із яких був чинним на той момент посадовцем ГУ ДПС у м. Києві, на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів – їм запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця за (власника Burisma Holdings ексміністра екології Миколи Злочевського).

"Послугу" оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі "зверху". Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС.

Нагадаємо, що Львівський суд вирішив передати на рахунок Збройних сил України понад 650 тисяч євро, які належали російським комерсантам.

Читайте також