Місцеві бюджети України отримають майже два мільярди гривень на потреби переселенців

Проєкт відповідної постанови ухвалив уряд України
Важливо
Місцеві бюджети України отримають майже два мільярди гривень на потреби переселенців
Гроші (Фото: НБУ)
17 Березня 2021, 15:39
читать на русском

Місцеві бюджети отримають майже 1,7 млрд грн на реалізацію проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Про це у своєму телеграм каналі повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Виділені кошти перш за все мають бути спрямовані на покращення соціальної інфраструктури та на задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб. Впевнений, що інвестиції в межах надзвичайної програми відновлення дадуть додатковий поштовх для покращення життя у громадах східних регіонів, які найбільш постраждали внаслідок російської агресії, - написав прем`єр-міністр (досьє Дениса Шмигаля).

Шмигаль розповів, що уряд схвалив проєкт постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068", якою передбачено здійснення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів в рамках Надзвичаної кредитної програми для відновлення України на 2021-й рік в обсягах:

  • 1 мільярд 200 мільйонів гривень у спеціальному фонді державного бюджету України;
  • 450 мільйонів гривень у загальному фонді державного бюджету України.

Читайте також

Кошти кредитної програми спрямовуються на вирішення потреб внутрішньо переміщених осіб і підтримку, сприяння та прискорення якнайшвидшого відновлення інфраструктури комунальної власності на територіях, що перебувають під контролем України та прямо або опосередковано зазнали негативного впливу від конфлікту, включаючи Донецьку, Луганську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Київську, Херсонську, Одеську та Полтавську області.


Контекст. Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 9 жовтня 2020 року, розподілив субвенції з державного бюджету понад 4 мільйони гривень для придбання житла внутрішньопереміщеним особам (ВПО). Ще 1,7 мільйона гривень виділять на це місцеві бюджети. За ці кошти планується придбати 23 квартири та 8 будинків для тимчасового проживання 90 ВПО.