Екснардеп Кива отримав ще одну підозру за антиукраїнську пропаганду

ДБР повідомило ще одну підозру у закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни екснардепу Іллі Киві
Головне
Екснардеп Кива отримав ще одну підозру за антиукраїнську пропаганду
Ілля Кива у лазні (скрін з відео)
18 Серпня 2023, 17:49
читать на русском

Працівники ДБР повідомили про підозру у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Іллі Киві.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Кива і нині продовжує розповсюджувати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію. Ілля Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно стримувати від агресії. Він активно нагнітав антивладні настрої в українському суспільстві й виправдовував загарбницьку війну рф проти України.

Кива героїзував та виправдовував будь-які військові дії росіян, а також «підбурював» українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську – проти українців. Він пропагував доцільність вирішення "суперечностей" із застосуванням воєнної сили й масштабного використання збройних сил рф на території нашої держави.

Йому інкриміновано публічні заклики до агресивної війни та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 436 та ч. 3 ст. 109 КК України).

За даними слідства, колишній народний обранець протягом січня-лютого 2022 року опублікував у своєму Telegram-каналі матеріали, які містять публічні заклики до ведення агресивної війни в Україні і зміни шляхом війни встановленого в країні конституційного ладу.

Згідно з висновком експертизи його висловлювання мають пропагандистський характер, формують у суспільстві проросійські та антиукраїнські настрої і містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на підрив української державності.

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя на території держави-агресора.

Нагадаємо, колишній нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива ховається в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков’ї.

Читайте також