Майже 100 тисяч: Кива одержував депутатську зарплату під час війни РФ проти України

За квітень Кива уже не отримував зарплати
Майже 100 тисяч: Кива одержував депутатську зарплату під час війни РФ проти України
Народний депутат Ілля Кива (Фото: УНІАН)
26 Травня 2022, 10:19
читать на русском

Колишній проросійський депутат Верховної Ради Ілля Кива  під час війни продовжував одержувати депутатську зарплату. Йому виплатили 100 тис. гривень

Про це йдеться у відповіді апарату парламенту на запит Українських Новин.

За лютий-березень зарплата екснардепа від забороненої фракції "Опозиційна платформа – За життя" Киви склала 100 тис. гривень. Зокрема 17,2 тис. гривень він отримав за лютий.

За останній місяць, коли Ківа був депутатом Ради, а саме за березень, його зарплата становила 81,2 тис. гривень.

Сумарно його зарплата за ці два місяці становила 98 506 гривень.

За квітень Кива уже не отримував зарплати, тому що парламент склав його депутатські повноваження.


Нагадаємо, Кива закликав до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України Володимира Зеленського й інших високопосадовців держави. Також Кива публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Раніше Офіс генпрокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія, до якої він належав – "Опозиційна платформа – За життя", 3 березня виключила його зі своїх лав.

15 березня 2022 року Верховна Рада України позбавила Іллю Киву мандата народного депутата.

21 квітня Ілля Кива, який напередодні війни втік з України, вирішив дістати російське громадянство - запросив політичного притулку у путіна.

Читайте також