Нардепу Киві повідомили про підозру у державній зраді

Проросійського політика оголосять у міжнародний розшук
Головне
Нардепу Киві повідомили про підозру у державній зраді
Ілля Кива (Фото: УНІАН)
6 Березня 2022, 21:33
читать на русском

Народному депутату від ОПЗЖ Іллі Киві повідомили про підозру у державній зраді. Найближчий час його оголосять у міжнародний розшук.

Про це повідомила Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у Facebook.

Кива Ілля Володимирович, повідомляю вас про підозру. В найближчий час ми оголосимо вас в міжнародний розшук. Потім буде арешт, екстрадиція і справедливий суд. Така ваша доля, іншої не буде, - написала вона.

Венедіктова вважає, що на основі зібраних доказів, Кива своїми діями та висловлюваннями заподіяв колосальну шкоду державі Україна.

Зокрема Кива зробив все від нього залежне, щоб "запросити" в наш дім російського агресора. Кива зробив все, щоб кордони нашої держави змінились, щоб мільйони людей ночували в бомбосховищах, щоб мільйони українців жили на кордонах сусідніх держав, а багато з них ніколи не повернулись додому.

Ви зробили все, щоб українські діти більше ніколи не побачили своїх батьків. Все це ви зробили даремно і марно - нічого не вийде ні у вас, ні у ваших кураторів. Але дізнаєтесь ви про це зі ЗМІ в спеціально відведений час для перегляду телевізора, якщо суд вважатиме доводи прокурорів переконливими.

Ілля Володимирович, це не емоція. Я перелічила факти. Я в своєму праві так вважати на посаді українського прокурора. Як Генеральний прокурор я реалізовую своє право перевести вас у статус підозрюваної особи, - наголосила Венедіктова.

Підозра Іллі Киві у державній зраді / Фото: facebook.com/irina.venediktova.31

Підозра Іллі Киві у державній зраді / Фото: facebook.com/irina.venediktova.31

Нагадаємо, що перед початку війни Росії проти України Ілля Кива втік з України. Він каже, що не повернеться до країни, в якій проти нього начебто "ведуться системні провокації".

Читайте також