"Контужений двічі" депутат Кива втік з України

Член ОПЗЖ заявив, що його переслідують за інакодумство
"Контужений двічі" депутат Кива втік з України
Ілля Кива (Фото: УНІАН)
16 Лютого 2022, 11:11
читать на русском

Народний депутат з фракції "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Кива підтвердив, що залишив Україну.

Про це він заявив у відеозверненні, яке опублікував у соцмережах.

Він каже, що не повернеться до країни, в якій проти нього начебто "ведуться системні провокації".

Звертаючися до президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського), Кива сказав:

Ви висуваєте ці патріотичні промови тільки тому, що вам більше подітися нікуди… Не буду я тебе захищати, Зеленський. І не буду я за тебе, гниду, віддавати своє життя. Тому що тоді, коли в 2014-му я мав дві контузії, ти в цей час (лайка. - Ред.) по роялю возив.

У своєму відеозверненні депутат щодо України сказав, що "сьогодні немає країни", а українську владу він назвав "найбільшим злом для його народу".

Згодом Кива опублікував відео, де він коментує російському пропагандисту Володимиру Соловйову ситуацію в Україні. З цього відео стало відомо, що депутат за добу передумав і все ж збирається повернутися в Україну:

Я працюю в штатному режимі, закінчує свої справи та у неділю (20 лютого. - Ред.) повертаюся в Україну.


Нагадаємо, 13 лютого, за даними ЗМІ, з України почали масово вилітати олігархи та бізнесмени. Все це відбувалося на тлі повідомлень про скорий напад Росії на Україну. Зокрема, станом на 12 годину дня 14 лютого в Україні були відсутні 23 народних депутатів.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський відреагував на інформацію про те, що напередодні країну покинули кілька десятків чартерів з народними депутатами, олігархами і бізнесменами. Зокрема, він закликав їх повернутися протягом 24 годин.

Читайте також

1