Оселився в елітному котеджному містечку в Підмосков’ї: де ховається Ілля Кива

Мати Киви найімовірніше мешкає в Іспанії
Важливо
Оселився в елітному котеджному містечку в Підмосков’ї: де ховається Ілля Кива
Ілля Кива (фото: УНІАН)
21 Червня 2022, 13:45
читать на русском

Колишній нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива ховається в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков’ї.

Про це повідомили в Bihus.Info.

Таким чином Ілля Кива переїхав до Росії після початку війни в Україні, 24 лютого. Зокрема, по Москві Кива їхав у броньованому Toyota Land Cruiser 200, ціна якого 15-20 мільйонів рублів. Кива публікував відео зі своїх поїздок, у результаті чого журналістам вдалося встановити, що він їздить до столиці Росії з боку села Покровське по Новоризькому шосе Підмосков'я. Також колишній нардеп записував декілька відео на території свого котеджного містечка.

Своєю чергою журналісти вияснили, що мати Киви найімовірніше мешкає у провінції Аліканте в Іспанії. Це підтверджують відео Киви, в яких він розповідав, що гостював у мами. Зокрема, на них можна було побачити етикетки продуктів з написами іспанською мовою і спортзал Fitness Corpore, який знаходиться в місті Фінестрат провінції Аліканте.

9 лютого Кива опублікував відео зі святкування дня народження мами на узбережжі Середземного моря у муніципалітеті Алтеа провінції Аліканте, куди колишній нардеп з донькою полетів 30 січня з України.

Журналісти додали, що Дмитро, брат Киви, має фірму у Великій Британії - D Design and Development LTD. Також у Люцерні, Швейцарії, живе та працює сестра Іллі Киви - 25-річна Ганна Стельмах.

Нагадаємо, Кива закликав до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України Володимира Зеленського й інших високопосадовців держави. Також Кива публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Раніше Офіс генпрокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія, до якої він належав – "Опозиційна платформа – За життя", 3 березня виключила його зі своїх лав.

15 березня 2022 року Верховна Рада України позбавила Іллю Киву мандата народного депутата.

21 квітня Ілля Кива, який напередодні війни втік з України, вирішив дістати російське громадянство - запросив політичного притулку у путіна.

Читайте також

1