Екснардеп-олігарх і адепт московського патріархату Новинський, провів різдвяну службу в Цюріху

Диякон Вадим Новинський з травня 2023 року проводить там постійні піснеспіви, літургії та богослужіння, пропагуючи московський патріархат
Екснардеп-олігарх і адепт московського патріархату Новинський, провів різдвяну службу в Цюріху
8 Січня 2024, 18:40
читать на русском

Дуже цікаво спостерігати за тим, як СБУ влаштували показове полювання на відьом з УПЦ МП вручаючи підозри простим священникам у селах, тоді як уродженець росії, колишній нардеп і підсанкційний олігарх Вадим Новинський, "щиро увірувавши в Бога", просуває УПЦ МП в Європі.

Про це пише телеграм-канал Сходка в сейфі.

Кілька тижнів тому українські ЗМІ писали, що відомий депутат ОПЗЖ та соратник Ріната Ахметова Новинський знову намагається повернути контроль та управління своїми активами в обленерго.

Після початку повномасштабної війни РНБО ввела санкції проти Новинського за підтримку дій РФ, у нього забрали мандат, а пізніше вже у квітні цього року майно Новинського в Україні заарештували.

Ще раз – через рік майно путінського посіпаки заарештували, попередньо давши переоформити все на інших осіб.

І ось днями з`явилися фото Різдвяної літургії в російській православній церкві міста Цюріх. Перед нами отець Вадим, мільярдер і просто добра людина.

Виявляється, Новинський, судячи з інстаграм РПЦ у місті Цюріх, вже як мінімум з травня 2023 року проводить там постійні піснеспіви, літургії та богослужіння.

Відвертий російський агент живе у Цюріху без жодної кримінальної справи і не лише відкрито бере участь у житті російської церкви, а й намагається повернути її до України.

Тому що нагадаємо, що саме Новинський оплачує зараз американських лобістів, яких найняв для повернення повістки УПЦ МП в Україну. Ті за сотні тисяч доларів на американському ТБ і в Конгресі говорять про переслідування вірян в Україні.

Нагадаємо, 6 липня 2022 року Новинський написав заяву про складання депутатських повноважень, ВРУ підтримала це рішення. Новинський заявив, що вирішив відмовитися від депутатського мандату, щоб зосередитись "на гуманітарних проєктах, на розвитку економіки, служінні УПЦ та на відновленні храмів".

А в липні минулого року позафракційний народний депутат Вадим Новинський заявив, що хоче поступово піти з політичного життя країни.