Екснардепа-колаборанта від "Партії регіонів" оголосили в міжнародний розшук - СБУ

Йому повідомили про підозру в нових злочинах
Головне
Екснардепа-колаборанта від "Партії регіонів" оголосили в міжнародний розшук - СБУ
Партія регіонів
10 Серпня 2022, 18:10
читать на русском

Колишнього нардепа-колаборанта від "Партія регіонів" Ігоря Маркова оголосили в міжнародний розшук.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Слідчі Служби безпеки зібрали додаткову доказову базу і повідомили про підозру у нових злочинах колишньому народному депутату від "Партії регіонів", якого у червні вже було обвинувачено у колабораційній діяльності, - йшлося в повідомленні.

Нині його підозрюють за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  •  ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч. 1, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  •  ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зазначили, що екснардеп в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію РФ та транслював тези про "асвабадітєлєй".

Нині завершили проведення низки експертиз та аналіз доказів, зібраних СБУ.

Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта присутні факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо. У зв'язку з оголошенням у міжнародний розшук тепер ця особа нев’їзна до цивілізованих країн, - додали в СБУ.

Нагадаємо, міністрів часів президента Януковича Костянтина Грищенка та Олександра Лавриновича оголосили у державний та міжнародний  розшук.

1