У міжнародний розшук оголосили двох ексміністрів України

Колишні чиновники мають відповісти за Харківські угоди
Головне
У міжнародний розшук оголосили двох ексміністрів України
Лавринович Олександр (фото: https://www.facebook.com/oles.lavrynovych)
26 Липня 2022, 15:29
читать на русском

Міністрів часів президента Януковича Костянтина Грищенка та Олександра Лавриновича оголосили у державний та міжнародний  розшук.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Зазначається, що ці колишні чиновники готували Харківські угоди, внаслідок яких чорноморський флот росії не був виведений з Криму.

За клопотанням ДБР, суд оголосив у державний та міжнародний розшук двох колишніх міністрів часів Януковича, яким повідомлено підозру у державній зраді за підготовку Харківських угод. Також працівники ДБР планують звернутись до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому міністру юстиції та міністру закордонних справ, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року у Харкові Віктор Янукович підписав від імені України угоду між Україною та російською федерацією. Цим документом на 25 років продовжили строк перебування чорноморського флоту рф у Севастополі. Зробив він це під приводом отримання знижки на природний газ. Янукович та Азаров раніше вже отримали заочно підозри у держзраді за підписання Харківських угод. 

1