Експерт пояснив, якими будуть ціни на овочі у липні

Українцям варто очікувати на стабілізацію ситуації
Важливо
Експерт пояснив, якими будуть ціни на овочі у липні
Продукти Фото: Pexels
30 Червня 2022, 10:04
читать на русском

В Україні підвищилися ціни на товари першої необхідності через тимчасову окупацію частини областей та подорожчанням пального.

Однак, вже у липні варто сподіватися на стабілізацію ситуації, розповів "Фактам" член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

За його словами, продовольчий кошик виріс у ціні на 30-35%. Найдужче здорожчали овочі та ягоди - через тимчасову окупацію Херсонської, Запорізької, Миколаївської областей.

Разом з цим наприкінці червня вартість продуктів майже не зростає і вже на початку липня можна очікувати здешевлення овочів. Насамперед тому, що дозріє врожай у Київській, Житомирській та Полтавській областях.

Пендзин зазначив, що у 2022 році подешевшала олія та яйця, оскільки ці продукти майже не експортували.

Громадяни України перерозподілили бюджет, оскільки більшість витрат тепер іде на харчування. Однак їжу споживають максимально просту: м’яса та фруктів їдять менше, а хліба та картоплі - більше. Чимало громадян перейшли на дешевші альтернативи певних видів продуктів.

Через війну та масовий виїзд громадян за кордон, зменшилися обсяги споживання. Експерт сказав, що деякої продукції буде в надлишку, і ціни на неї не зростатимуть.

Нагадаємо, що опалювальний сезон почнеться вчасно, тарифи не зростатимуть, вони будуть стабільними.

Читайте також

1