Чи зростуть для українців тарифи на комуналку в новому опалювальному сезоні

Опалювальний сезон в Україні буде дуже складним
Важливо
Чи зростуть для українців тарифи на комуналку в новому опалювальному сезоні
Тарифи (Фото: Дніпроград)
29 Червня 2022, 20:58
читать на русском

Зима близько і вона буде надскладною. Опалювальний сезон почнеться вчасно, тарифи не зростатимуть, вони будуть стабільними.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, вже зараз міністерство проводить роботу з органами місцевого самоврядування для того, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон.

Зрозуміло, що викликів багато, це і зруйновані підприємства теплокомуненерго, і пошкоджені підприємства. Але впевнений, що ми впораємося з цим викликом, і будемо готові розпочати тоді, коли потрібно. Ми маємо захистити кожного українця, і тарифи - це одна із складових такого захисту, прийнято рішення про те, що тарифи не зростатимуть, це важливо у воєнний час, ми не можемо це дозволити, і фактично перекладати це на плечі українців, - повідомив Чернишов.

Він додав, коли йдеться про незмінність тарифів, то мається на увазі центральне опалення та постачання гарячої води. Саме ці тарифи не змінюються, попри ціну на природний газ.

Те, що стосується ситуації з індивідуальним опаленням, то насправді подекуди ціни будуть зростати. Разом з органами місцевого самоврядування, з громадами ми розглядаємо підтримуючі заходи, щоб не полишити українців один-на-один з цією проблемою, - сказав міністр.

Чернишов наголосив, що в громадах, де є доступ до альтернативних видів пального готуються відповідні заходи, щоб підтримати громадян.

Нагадаємо, що міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, чи будуть цієї зими віялові відключення електроенергії в Україні.

Читайте також