В Україні створили штаб з опалювального сезону: його завдання

Штаб очолить міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов
Головне
В Україні створили штаб з опалювального сезону: його завдання
Опалення (фото: УНІАН)
7 Червня 2022, 19:52
читать на русском

Кабінет міністрів створив штаб, який щодня готуватиметься до опалювального сезону.

Про це повідомили в урядовому порталі.

Уряд сьогодні створює штаб, який буде у щоденному режимі займатися підготовкою до опалювального сезону. Очолить його Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Завдання чіткі: збалансувати систему, провести ремонти, оперативно вирішувати всі проблеми, сформувати необхідний рівень комунікації між усіма задіяними рівнями. Залучаємо і представників місцевої влади, і теплопостачальників, і представників регулятора, і державний "Нафтогаз", - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків від війни сягнули десятків мільярдів гривень, тому уряд працює над тим, аби в українців було світло та тепло цієї зими.

Щодо ситуації з газом. Завершили опалювальний сезон ми з 9 млрд кубів у наших газосховищах. Одразу почали закачування блакитного палива. Станом на 1 червня в наших підземних сховищах зберігається вже 10 млрд кубічних метрів газу. Це на 7,5%, або на 700 млн кубів більше, ніж, наприклад, середні показники 2014-2018 років, - пояснив він.

Шмигаль додав, що частину газу імпортуватимуть, оскільки очікується від 16 до 19 млрд кубів видобутку газу, тоді як споживання - від 21 до 24 млрд кубів.

Нагадаємо, в Україні на третину впав видобуток вугілля через російську окупацію.

1