Видобуток вугілля впав на третину через війну в Україні - Шмигаль

Україна розробила альтернативні варіанти
Важливо
Видобуток вугілля впав на третину через війну в Україні - Шмигаль
Вугілля (фото: УНІАН)
7 Червня 2022, 19:27
читать на русском

В Україні на третину впав видобуток вугілля через російську окупацію.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання.

Але маємо альтернативні варіанти, і тому на початок опалювального сезону об’єми вугілля на складах розраховуємо довести до щонайменше 2 млн тонн. Це дозволить забезпечити стабільність поставок і для населення, і для бізнесу. Максимальний показник, який ми маємо намір накопичити - близько 3 млн тонн вугілля на початок опалювального сезону. Таке завдання в нас поставлене перед Міністерством енергетики, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що в Україні на 30% знизилося споживання електроенергії, у результаті чого з'явилася можливість забезпечити країну та експортувати електроенергію до ЄС.

Збільшення експортних можливостей електроенергії до країн ЄС - це один із ключових пріоритетів у сфері енергетики та нашої європейської інтеграції. Потенціал там - сотні мільйонів доларів прибутку щороку та зменшення залежності країн Європи від російського газу, - додав Шмигаль.

Нагадаємо, Україна долучається до енергетичних санкцій проти росії та вже наступного опалювального сезону не залучатиме жодних російських енергоносіїв.

1