Експерти порадили туристам, як вберегтися від аномальної спеки в Європі цього літа

На Європу очікують надвисокі температури та мало опадів
Експерти порадили туристам, як вберегтися від аномальної спеки в Європі цього літа
Літо, спека (Фото: pexels)
5 Серпня 2023, 20:56
читать на русском

Оскільки вчені попередили, що у зв'язку з підвищенням температури на планеті на Європу цього року чекає суворе літо, поради з приводу того, як туристам уберегти себе від екстремальної спеки, будуть як ніколи актуальні.

Як зазначають експерти Travel Off Path, якщо туристи під час подорожі Європою опиняться в епіцентрі аномальної спеки, дотримання кількох простих правил істотно спростить їм життя.

Поради туристам щодо виживання при екстремальній спеці в Європі

  1. Не допускайте зневоднення. Завжди носіть з собою воду і не забувайте її пити. Це особливо важливо, якщо ви вживаєте алкоголь під час поїздки.
  2. Захистіть себе. Візьміть із собою протисонцевий крем, коли виходите з дому, і не забувайте повторно наносити його протягом дня. Капелюхи та довгі рукави також допоможуть захистити себе від сонця.
  3. Перебуваєте більше в приміщенні. Багато активностей всередині приміщення забезпечать перепочинок від спеки. До того ж музеї, кінотеатри та інші туристичні місця часто оснащені кондиціонерами.
  4. Плануйте заздалегідь. Якщо ви їдете в місце, де літні температури можуть бути високими, зателефонуйте в готель перед бронюванням, щоб переконатися, що в ньому є кондиціонер. Вибирайте готелі з басейнами або напрямки, розташовані поблизу від води – океан, море, озера і річки допоможуть вам охолодитися.

Нагадаємо, вчені попереджають, що у зв'язку з підвищенням температури Європа знаходиться на шляху до ще одного суворого літа після того, як минулого року вона пережила найгарячіший сезон за всю історію спостережень. Тоді спека спровокувала посуху, яка, за словами дослідників Європейського Союзу, була найсильнішою за останні 500 років.

Читайте також

1