Експерти та політологи спрогнозували, хто може стати наступним мером Харкова

Ексклюзив
Найбільше шансів продовжити справу Кернеса має Ігор Терехов
Ексклюзив
15 Жовтня, 21:01 3135

На виборах мера у Харкові найбільше шансів виграти має представник політичної сили "Блок Кернеса – Успішний Харків" Ігор Терехов.

Таку думку у коментарі Парламент.UA висловили політичні експерти.

Кандидат економічних наук Олександр Хмелевський каже, що розрив між кандидатами у мери Ігорем Тереховим і Михайлом Добкіним невеликий, проте першому харків'яни довіряють більше. Мовляв, саме в нього є найбільші шанси стати наступним мером. Натомість Добкін має високий антирейтинг через його перебування в "Партії регіонів" та роботу на посаді голови Харківської обласної державної адміністрації.

Політолог Микола Спірідонов зазначає, що в Добкіна теж є певна популярність у місті. Водночас експерт із посиланням на свої джерела каже, що нібито Добкін не хоче вже серйозно боротися за перемогу. Мовляв, він готовий поступитися Терехову й "особливо воювати не планує".

Відсотків 75-80, що виграє Терехов. Для міста, напевне, все залишиться так само як і було, бо дуже довгий час Кернес вже був більше символом, аніж реальним головою міста, а його іменем і підписом користувалися. Фактично Ігор Терехов вже досить довго керує Харковом, і від того, що він стане ще й офіційно мером, нічого критично не має змінитися, – додав експерт.

Хмелевський зауважив, що перемога Терехова на виборах дозволить йому та його команді продовжувати позитивні зміни в житті Харкова, започатковані за часів врядування Кернеса. Натомість у випадку перемоги Добкіна, мовляв, слід очікувати протистояння місцевої та центральної влади, що призведе до погіршення соціально-економічного становища населення міста.


Контекст. Колишній міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

У березні 2021 року Верховна Рада України призначила позачергові вибори харківського міського голови на останню неділю жовтня 2021 року. Таким чином голосування відбудеться 31 жовтня.

Читайте більше у нашому матеріалі: Терехов VS Добкін: У кого більші шанси стати мером Харкова та чи влаштує це Банкову

Читайте також