Експерти та політологи спрогнозували, хто може стати наступним мером Харкова

Найбільше шансів продовжити справу Кернеса має Ігор Терехов
Ексклюзив
Експерти та політологи спрогнозували, хто може стати наступним мером Харкова
Вибори (фото: Парламент UA)
15 Жовтня 2021, 21:01
читать на русском

На виборах мера у Харкові найбільше шансів виграти має представник політичної сили "Блок Кернеса – Успішний Харків" Ігор Терехов.

Таку думку у коментарі Парламент.UA висловили політичні експерти.

Кандидат економічних наук Олександр Хмелевський каже, що розрив між кандидатами у мери Ігорем Тереховим і Михайлом Добкіним невеликий, проте першому харків'яни довіряють більше. Мовляв, саме в нього є найбільші шанси стати наступним мером. Натомість Добкін має високий антирейтинг через його перебування в "Партії регіонів" та роботу на посаді голови Харківської обласної державної адміністрації.

Політолог Микола Спірідонов зазначає, що в Добкіна теж є певна популярність у місті. Водночас експерт із посиланням на свої джерела каже, що нібито Добкін не хоче вже серйозно боротися за перемогу. Мовляв, він готовий поступитися Терехову й "особливо воювати не планує".

Відсотків 75-80, що виграє Терехов. Для міста, напевне, все залишиться так само як і було, бо дуже довгий час Кернес вже був більше символом, аніж реальним головою міста, а його іменем і підписом користувалися. Фактично Ігор Терехов вже досить довго керує Харковом, і від того, що він стане ще й офіційно мером, нічого критично не має змінитися, – додав експерт.

Хмелевський зауважив, що перемога Терехова на виборах дозволить йому та його команді продовжувати позитивні зміни в житті Харкова, започатковані за часів врядування Кернеса. Натомість у випадку перемоги Добкіна, мовляв, слід очікувати протистояння місцевої та центральної влади, що призведе до погіршення соціально-економічного становища населення міста.


Контекст. Колишній міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

У березні 2021 року Верховна Рада України призначила позачергові вибори харківського міського голови на останню неділю жовтня 2021 року. Таким чином голосування відбудеться 31 жовтня.

Читайте більше у нашому матеріалі: Терехов VS Добкін: У кого більші шанси стати мером Харкова та чи влаштує це Банкову

Читайте також

1