У Харкові депутати змінили регламент, аби проводити наради без мера

Зміни до регламенту підтримали 53 депутати
Важливо
У Харкові депутати змінили регламент, аби проводити наради без мера
Геннадій Кернес Фото: сайт Харківської міської ради
2 Грудня 2020, 14:46
читать на русском

Депутати Харківської міської ради прийняли рішення про зміну регламенту, аби першу сесію нового міськради провели без мера Геннадія Кернеса.

Відповідне рішення ухвалили під час 38-го засідання Харківської міськради 2 грудня. Зміни до регламенту підтримали 53 депутати, 7 - проголосували "проти".

Читайте також

Згідно з ухваленим рішенням, у разі, якщо обраний міський голова з поважних причин не може взяти участь в першому засіданні, головуючого обиратимуть більшістю голосів депутати міськради. Він буде вести сесії міськради до обирання секретаря, якого за законом повинен призначати мер. Якщо міський голова таких пропозицій не вносив, вибирається президія з 3-5 осіб, які по черзі будуть проводити сесії міськради до обирання секретаря.

Нагадаємо, що чинного мера Харкова Геннадія Кернеса, який набрав найбільшу кількість голосів на виборах Харківського міського голови 25 жовтня 2020 року, офіційно зареєстрували мером міста.

Зазначається, що заяву про реєстрацію Харківська міська ТВК отримала від Кернеса (досьє Геннадія Кернеса) в електронному вигляді з електронним підписом.

До того ж Кернеса досі не бачили на публіці, хоча ЗМІ стверджують, що він дотепер проходить лікування від коронавірусу в Німеччині.

1