Вибори мера у Харкові: Кернес набирає 60,1%

Стали відомі попередні підсумки виборів мера Харкова
Вибори мера у Харкові: Кернес набирає 60,1%
Геннадій Кернес Фото: сайт Харківської міської ради
27 Жовтня 2020, 18:34
читать на русском

У Харківській міськраді повідомили, що чинний мер Геннадій Кернес перемагає на місцевих виборах-2020.

Стали відомі результати паралельного підрахунку голосів на місцевих виборах, що відбулися минулої неділі у Харкові, - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в штабі партії "Блок Кернеса - Успішний Харків", чинний мер Геннадій Кернес (досьє Геннадія Кернеса) набрав 60,1% голосів виборців, Олександр Фельдман - 14,44%, Олексій Кучер - 7,2%.

Читайте також

На виборах до Харківської міської ради голоси виборців розподілилися так: "Блок Кернеса - Успішний Харків" - 37,98%, "Опозиційна платформа - За життя" - 20,9%, "Європейська солідарність" - 8,98%, "Слуга народу" - 8,75%, "Партія Шарія" - 6,54%, "Блок Світличної "Разом!" - 6,14%.

Вибори до Харківської обласної ради показали такі результати: "Блок Кернеса - Успішний Харків" - 34,77%, "Опозиційна платформа - За життя" - 21,32%, "Слуга народу" - 12,66%, "Блок Світличної "Разом!" - 12,15%, "Європейська солідарність" - 8,01%.

25 жовтня в Україні відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Центральна виборча комісія досі не оголосила жодної інформації стосовно результатів, поки є цифри тільки від екзит-полів та журналістів.

Читайте також

Згідно із законом, другий тур виборів відбудеться в тих містах, де жоден кандидат не набрав 50% + один голос.

Нагадаємо, що у другій половині вересня харківського мера Геннадія Кернеса госпіталізували в німецьку клініку "Шаріте" з ускладненнями через коронавірус.

19 жовтня кандидат у мери Харкова Денис Ярославський заявив, що чинний міський голова Геннадій Кернес не в змозі виконувати свої обов'язки через певні порушення мозкової активності.