У Кернеса напружилися: політолог назвав, у кого найбільші шанси стати новим мером Харкова

До харківських політиків неочікувано прилетів "чорний лебідь"
Ексклюзив
У Кернеса напружилися: політолог назвав, у кого найбільші шанси стати новим мером Харкова
Геннадій Кернес
30 Вересня 2020, 17:40
читать на русском

У другій половині вересня харківського мера Геннадія Кернеса госпіталізували в німецьку клініку "Шаріте" з ускладненнями через коронавірус. Ця подія застала зненацька не тільки його опонентів, але і його власний штаб. Хоча партія "Блок Кернеса - Успішний Харків" минулого тижня все-таки провела свій з'їзд без Кернеса, на якому одноголосно підтримала його як кандидата в мери Харкова.

Читайте також

Крім того, про своє висунення в мери Харкова вже заявив колишній нардеп і харківський градоначальник, а колись - і соратник Кернеса (досьє Геннадія Кернеса) Михайло Добкін.

Команда мерії, на кшталт Терехова (перший заступник мера, - "Парламент UA"), і оточення Кернеса, дуже напружилися після висунення Добкіна. У нього однозначно є шанси зайняти пост мера, якщо прізвища Кернеса не буде в бюлетені. Тобто, якщо до моменту друку бюлетенів все-таки щось зміниться, - заявив "Парламент UA" харківський політолог Антон Авксентьєв.

До того ж, на його думку, ніхто не виграє в першому турі в ситуації, яка склалася, і буде другий тур.

А крім Добкіна, шанси є у Фельдмана, меншою мірою - у Кучера і Черняка. Щодо них погана соціологія, - підкреслив політолог.

Докладніше читайте в матеріалі: Добкін і симулякр: як госпіталізація Кернеса змінила розстановку сил у Харкові

1