Експосадовець "Діамантбанку" вивів з фінустанови понад 25 мільйонів гривень

Він укладав свідомо збиткові операції з купівлі-продажу іноземної валюти
Експосадовець "Діамантбанку" вивів з фінустанови понад 25 мільйонів гривень
Діамантбанк (Фото: Київська міська прокуратура)
21 Січня 2022, 15:16
читать на русском

Експосадовця ПАТ "Діамантбанк" підозрюють у завданні мільйонних збитків установі та доведенні банку до неплатоспроможності.

Про це повідомили СБУ та Київська міська прокуратура.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, службовими особами ПАТ "Діамантбанк" систематично укладались з іншою фінансовою установою свідомо збиткові угоди щодо придбання/продажу іноземної валюти, внаслідок чого банку завдано збитків в особливо великому розмірі. Надалі Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у банку запроваджено тимчасову адміністрацію та розпочато процедуру ліквідації.

Відповідно до проведеної експертизи підтверджено завдання збитків банку, який перебуває у державному управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на загальну суму понад 25 млн грн.

За результатами розслідування колишньому начальнику управління банку, який брав участь у протиправній оборудці, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

На сьогодні вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на доведення безпосередньої причетності до злочинної діяльності інших фігурантів розслідування.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 18 січня, у Львові обікрали Західний апеляційний господарський суд, з якого винесли за одними відомостями 120 тисяч доларів, а за іншими – 100 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

Читайте також

1