Експрезидента Франції Саркозі засудили до року в'язниці: у чому причина

Саркозі буде відбувати покарання не в тюремній камері, а вдома
Експрезидента Франції Саркозі засудили до року в'язниці: у чому причина
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі (фото: France 24)
30 Вересня 2021, 15:38
читать на русском

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі засудили до року в'язниці через нелегальне фінансування своєї виборчої кампанії у 2012 році. Втім, відбуватиме покарання він у своєму будинку.

Як повідомила газета Le Monde, відповідне рішення ухвалив суд Парижа.

Так, Саркозі буде відбувати покарання не в тюремній камері, а вдома. Своєї провини експрезидент не визнав, а на судове засідання навіть не з'явився.

Вирок буде приведений у виконання в режимі електронного спостереження, - зазначили судді.

Зазначимо, що Саркозі звинувачували в перевищенні встановленого законом ліміту витрат на вибори. На його кампанію було витрачено 42 млн євро замість допустимих за законом 22 млн євро.

Крім того, французькі ЗМІ назвали справу проти Саркозі Bygmalion - за іменем PR-агентства, яке займалося інформаційним супроводом передвиборчої кампанії Саркозі дев'ять років тому.

Самого Саркозі слідство не пов'язувало з фальшивими рахунками-фактурами, що лежать в основі шахрайської схеми. Всього звинувачення в рамках справи були пред'явлені 14 особам, четверо з них частково визнали провину.

Нагадаємо, що 1 березня Паризький суд визнав експрезидента Франції Ніколя Саркозі винним у корупції і торгівлі впливом і засудив його до трьох років позбавлення волі, з них один рік - реальний термін, а ще два - умовний.

Читайте також

1