Ексрадник ОП Шило вийшов під 30 мільйонів застави через кілька годин після арешту

Артем Шило є організатором оборудки, під час якої розікрали 94,7 млн грн Укрзалізниці.
Важливо
Ексрадник ОП Шило вийшов під 30 мільйонів застави через кілька годин після арешту
4 Квітня 2024, 18:50
читать на русском

За ексрадника ОП та співробітника СБУ Артема Шила, якого звинувачують в заволодінні майже 95 млн грн АТ "Укрзалізниця" внесли заставу.

"За нього уже внесли 30 млн грн застави", - підтвердили у пресслужбі ВАКС.

Зауважимо, що один із адвокатів Шила сам є обвинуваченим у справі НАБУ та САП. Йдеться про Сергія Тарасюка (на фото ліворуч).

Він є фігурантом справи про можливе одержання 36 тисяч доларів київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна.

Що ж до Шила, то після внесення застави він має дотримуватися низки обов'язків, зокрема здати закордонні паспорти, носити електронний браслет.

Окрім того, йому заборонено спілкуватися з приводу обставин справи із головою ОП Єрмаком, його заступником Татаровим, міністром Камишіним, віцепрем'єром Кубраковим та низкою інших осіб.

"У разі порушення обов'язків внесену заставу можуть стягнути у дохід бюджету", — написали у Центрі протидії корупції.

Нагадаємо, сьогодні вранці ексраднику Офісу президента Артему Шилу обрали запобіжній захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб — до 31 травня включно — з альтернативою внесення застави у 30 мільйонів гривень. Його та ще шістьох людей підозрюють у заволодінні 94,8 млн грн “Укрзалізниці” при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.

Колишнього начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шила було затримано детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 2 квітня.

Читайте також