Ексзаступник генпрокурора Симоненко уникнув покарання за відпочинок в Іспанії під час війни

У розпал війни Олексій Симоненко провів тиждень в іспанській Марбельї
Ексзаступник генпрокурора Симоненко уникнув покарання за відпочинок в Іспанії під час війни
Олексій Симоненко
8 Червня 2023, 17:37
читать на русском

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів закрила дисциплінарне провадження стосовно колишнього заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Про це повідомляє "Главком" із посиланням на рішення комісії від 24 травня.

Як відомо, на прокурора Симоненка поскаржилася громадська організація "Центр протидії корупції". За даними антикорупціонерів, 30 грудня 2022 року ексзаступник генпрокурора виїхав за межі України, скориставшись автомобілем "Мерседес", який належить фірмі дружині відомого львівського підприємця і депутата. Транспортний засіб преміум-класу Симоненко використовував 10 діб. Це, за твердження громадської організації, не відповідає загальновизнаним уявленням про гостинність і може свідчити про порушення закону про запобігання корупції.

Водночас із пояснень Олексія Симоненка випливає, що він завчасно попередив рапортом генпрокурора про намір узяти відпустку на вісім днів для поїздки за межі України. В Іспанії мешкає його дружина з трьома неповнолітніми дітьми, які отримали притулок на час війни в Україні.

Перед виїздом колишній заступник генпрокурора пройшов відповідний інструктаж, оскільки мав доступ до державної таємниці.

Також Симоненко завчасно замовив авіаквиток із Кракова до одного з іспанських міст (журналісти-розслідувачі писали, що він їздив до Марбельї). До польського міста він найняв приватний автомобіль Mercedes Benz S600, за послуги якого заплатив 15 тис. грн. 30 грудня автівка відвезла ексзаступника генпрокурора до аеропорту Кракова, а 7 січня 2023 року та ж машина привезла його до України.

Під час перетину держкордону Симоненко показав посвідчення про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації (нагадаємо, що в Україні діє воєнний час і прикордонники не випускають військовозобов’язаних віком 18-60 років).

Хто перебував за кермом автомобіля Mercedes Benz S600, Олексій Симоненко не зміг пригадати. Також прокурору невідомо, кому належить автомобіль.

Нагадаємо, заступника генпрокурора Олексія Симоненка визнано найкрасивішим чиновником України.

1