Ексзаступнику голови правління "Євробанку" оголошено про підозру

Чоловіка звинуватили у розкраданні 420 млн гривень
Ексзаступнику голови правління "Євробанку" оголошено про підозру
ДБР, гроші Фото: https://www.facebook.com/dbr.gov.ua
25 Серпня 2022, 10:48
читать на русском

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру одному з ексзаступників голови правління ПАТ КБ "Євробанк", який причетний до розкрадання 420 млн гривень.

Як повідомили у ДБР, завдяки укладанню підробних договорів купівлі-продажу цінних паперів, кредитних та іпотечних договорів тощо, колишній топчиновник фінустанови привласнив гроші вкладників "Євробанку" та заволодів частиною його майна.

Для надання фіктивним договорам вигляду законної діяльності, серед іншого, як заставне майно використовувалися земельні ділянки та офісні приміщення, вартість яких умисно завищена більш ніж у сім разів, - кажуть у відомстві.

Одному із керівників "Євробанку" повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на  12 років.

Нагадаємо, у липні Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та НАБУ повідомили ексголові ПриватБанку, його першому заступнику та керівнику департаменту про підозру у розтраті грошових коштів ПАТ КБ "ПриватБанк" на суму 85,2 млн грн на користь пов’язаної компанії.

1