Електронне посвідчення ветерана війни можна буде отримати у застосунку "Дія"

Документ формується разом з унікальним електронним ідентифікатором
Важливо
Електронне посвідчення ветерана війни можна буде отримати у застосунку "Дія"
Застосунок Дія Фото: mil.gov.ua
9 Лютого 2022, 17:54
читать на русском

Кабінет Міністрів затвердив можливість отримання електронного посвідчення ветерана війни та постраждалого учасника Революції гідності в мобільному застосунку "Дія".

Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні 9 лютого.

Люди, які мають посвідчення учасника бойових дій або посвідчення постраждалого учасника Революції гідності, зможуть його здобути у "Дії", - зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання.

Згідно з документом, електронне посвідчення ветерана містить відомості про видане особі "Посвідчення учасника бойових дій", "Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни", "Посвідчення учасника війни" або "Посвідчення члена сім’ї загиблого".

Посвідчення формується разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), який забезпечує перехід за посиланням на відповідні реєстри.

Отримати е-посвідчення можна безплатно та автоматично засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал "Дія") за бажанням особи. Якщо особа не надала згоду на зображення в е-посвідченні ветерана відцифрованого образу обличчя, е-посвідчення ветерана не формується.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України в рамках цифровізації запланував на 2022 рік реалізацію низки проєктів. Кількість доступних послуг у "Дії" зросте до 130.

Читайте також