Єлизавета ІІ і принц Філіп відсвяткували 73 річницю подружнього життя

Єлизавета і Філіп побралися 20 листопада 1947 року
Єлизавета ІІ і принц Філіп відсвяткували 73 річницю подружнього життя
Єлизавета ІІ і принц Філіп (Фото: Daily mail)
20 Листопада 2020, 23:00
читать на русском

20 листопада монарше подружжя Великої Британії королева Єлизавета ІІ та принц Філіп відзначили 73 річницю з дня одруження.

Про це йдеться на офіційній сторінці монархів в Instagram.

На честь події тут опубліковане нове фото 94-річної королеви та 99-річного герцога.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от BBC News (@bbcnews)

На світлині розчулене подружжя розглядає листівку, яку для прабабусі й прадідуся виготовили принци Джордж і Луї та принцеса Шарлотта.

Весілля Єлизавети ІІ і принца Філіпа, 20 листопада 1947 року

Зважаючи на поважний вік і пандемію коронавірусу пара відзначає подію у Букінгемському палаці в закритому форматі, а 73 роки тому королівське весілля стало наймасштабнішою подією для післявоєнної Британії. Сьогодні ж поважне монарше подружжя святкує цю дату у закритому форматі.

У шлюбі у пари народилося четверо дітей: принц Чарльз (головний спадкоємець престолу), принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард.

Іноді Єлизавета II жартує, що якби не Філіп, вона б не впоралася з важким тягарем корони, також стверджує, що лише Філіпові дозволяє жарти на свою адресу. А сам Філіп каже, що досі закоханий у свою королеву.

Читайте також

Нагадаємо, дочка і онук першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва купили будиночок Шерлока Голмса на Бейкер-стріт 221, а також землю та іншу нерухомість між будинками 215 і 237 на відомій лондонській вулиці.

1