Ембарго на російську нафту запровадить ЄС у шостому пакеті санкцій, - глава Єврокомісії

ЄС відмовиться від імпорту сирої нафти з росії впродовж шести місяців
Важливо
Ембарго на російську нафту запровадить ЄС у шостому пакеті санкцій, - глава Єврокомісії
Урсула фон дер Ляєн (фото: з відкритих джерел)
4 Травня 2022, 11:39
читать на русском

У шостому пакеті санкцій Європейського союзу передбачено ембарго на російську нафту та санкції проти російських пропагандистських телеканалів.

Про нові санкції, які очікують на росію, розповіла очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у виступі перед Європарламентом, повідомляє офіційний сайт вищого органу.

За її словами, буде запроваджено ембарго на російську нафту, Сбербанк та ще два російських банки (Московський кредитний банк та Россільгоспбанк) відключать від SWIFT. Також санкції запровадять проти трьох російських пропагандистських телеканалів та низки військових.

Це буде нелегко. Деякі країни-члени ЄС сильно залежать від російської нафти. Зараз ми пропонуємо заборонити російську нафту. Це буде повна заборона на імпорт усієї російської нафти, морської та трубопровідної, сирої та очищеної, - пояснила фон дер Ляйєн.

Голова Єврокомісії додала, що ЄС відмовиться від імпорту сирої нафти з росії впродовж шести місяців, а до кінця року - від російських продуктів нафтопереробки.

Нагадаємо, що очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трас виступила із заявою щодо необхідності вдвічі збільшити підтримку України в її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також