Війна в Україні може стати затяжною - МЗС Великої Британії

Російське вторгнення Ліз Трас назвала війною проти всіх країн
Головне
Війна в Україні може стати затяжною - МЗС Великої Британії
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official/898
28 Квітня 2022, 10:06
читать на русском

Очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трас виступила із заявою щодо необхідності вдвічі збільшити підтримку України в її боротьбі проти російської агресії.

Як повідомляє пресслужба британського уряду, Трас наголосила на необхідності "витіснити росію з усієї України".

Війна в Україні – це наша війна – це війна кожного, тому що перемога України – це стратегічний імператив для всіх нас... Через наші санкції росія вже зіткнулася з першим дефолтом зовнішнього боргу за століття. Треба йти далі. Путіну не повинно бути звідки фінансувати цю жахливу війну. Це означає раз і назавжди припинити імпорт нафти та газу, - заявила вона.

Вона закликала світове співтовариство надати Україні більше зброї для протистояння російській агресії.

Важка зброя, танки, літаки – глибоко копаючись у наших запасах, нарощуючи виробництво. Нам потрібно все це зробити.

Трас також наголосила на необхідності притягнення режиму путіна до відповідальності за жахливі злочини, які були скоєні його солдатами в Україні:

Ми сповнені рішучості співпрацювати зі США, ЄС та іншими союзниками над новим планом Маршалла для країни. Україна заслуговує на знакові міжнародні зусилля, спрямовані на відновлення своїх міст, відродження їх промисловості та забезпечення їхньої свободи на довгострокову перспективу.

Очільниця МЗС Британії зазначила, що країни "більше не відчуватимуть себе в безпеці", тому "мають бути готові до затяжної війни".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що світ, який не спромігся закрити небо над Україною, має надати нашій країні більше зброї, аби вона могла сама себе захистити.

Читайте також

1