У Bellingcat спрогнозували, скільки може тривати війна в Україні

Вторгнення рф може продовжитися до кінця року
У Bellingcat спрогнозували, скільки може тривати війна в Україні
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
13 Квітня 2022, 21:36
читать на русском

Спрогнозувати, скільки триватиме російська війна в Україні, складно, все залежатиме від того, чи зможе росія поповнити ряди своїх солдатів.

Про це в інтерв'ю ВВС сказав журналіст-розслідувач з групи Bellingcat Христо Грозєв.

Якщо зважати лише на воєнний бік справи, то вони можуть продовжити цю війну до кінця року попри втрату 15% своїх винищувачів і гвинтокрилів. У них залишається ще 85%. Вони мають ще багато техніки, але не мають достатньо офіцерів і солдатів. За нашими оцінками, вони втратили вже майже 30% батальйонних тактичних груп. Це величезна частка, - сказав він.

Грозєв зазначив, що з воєнної точки зору, росія може продовжити цю війну, але "вже не по Києву і не по західній Україні, а лише на території сходу та півдня". Але навіть заради цього рф доведеться організувати мобілізацію або у якийсь інший спосіб додати до тих військовослужбовців, які є зараз. А це, за його підрахунками, щонайменше 150-200 тисяч.

Цього не вийде зробити просто на контрактній основі, якщо не буде залякувань "призовників", щоб вони підписували контракти. Але все це призведе до політичних потрясінь, - зазначив Грозєв.

Він вважає, що кремлю буде практично неможливо поповнити те необхідне число військових, коли оприлюднять реальні втрати на фронті:

Та з політичної точки зору відповідь буде іншою. Тому що швидше, ніж за кілька місяців, матері довідаються, скільки їхніх синів і чоловіків не повернуться з війни. У Росії [втрати] у такій кількості завжди призводили до соціальної кризи. Тому я думаю, що Кремлю буде практично неможливо поповнити те необхідне число військових, коли оприлюднять реальні втрати на фронті. Я очікую, що це станеться впродовж місяця.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Олексій Арестович прогнозує декілька військових зіткнень в Україні до 2035 року.

Читайте також