Єнс Столтенберг закликав Росію вивести свої сили з Абхазії та Південної Осетії

Столтенберг підтвердив підтримку з боку союзників по НАТО територіальної цілісності Грузії
Єнс Столтенберг закликав Росію вивести свої сили з Абхазії та Південної Осетії
Єнс Столтенберг (фото: з відкритих джерел)
29 Вересня 2020, 18:31
читать на русском

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг  підтвердив підтримку з боку союзників по НАТО суверенітету і територіальної цілісності Грузії.

Після зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Гахарія в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, Столтенберг закликав Росію вивести свої сили з окупованих регіонів Абхазії і Південної Осетії, повідомляється на сайті Північноатлантичного Альянсу.

НАТО підтримує територіальну цілісність та суверенітет Грузії у її міжнародно визнаних кордонах. Ми закликаємо Росію завершити визнання регіонів Абхазії і Південної Осетії, та вивести свої сили, - заявив Єнс Столтенберг.

Керівник НАТО відзначив тісну співпрацю між Альянсом і Грузією у забезпеченні безпеки в регіоні Чорного моря, зокрема, в обміні інформацією радарів щодо повітряного руху, у протидії гібридним загрозам та у проведенні спільних навчань.

Читайте також

Раніше Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг закликав Грузію продовжувати використовувати усі можливості для підготовки набуття майбутнього членства в Альянсі.

Він нагадав, що країни-учасниці НАТО раніше домовилися зміцнити партнерство з Грузією. Зокрема, обмінюватися даними радарів, усувати гібридні загрози та проводити спільні навчання в Чорному морі. Столтенберг підкреслив, що Росія має вивести війська з Абхазії та Південної Осетії.

Також за його словами, в Альянсі розраховують, що наступного місяця парламентські вибори у Грузії відбудуться у відповідності з найвищими міжнародними стандартами.