Епідеміологиня повідомила про небезпеку нового штаму коронавірусу для дітей

Нова мутація SARS-CoV-2 більш заразна для дітей і підлітків до 19 років
Епідеміологиня повідомила про небезпеку нового штаму коронавірусу для дітей
Коронавірус, діти (фото: Pexels)
5 Січня 2021, 05:20
читать на русском

Старший викладач епідеміології Лондонського університету королеви Марії Діпті Гурдасані попередила про нову небезпеку нової так званої "британської" мутації коронавірусу. Про це фахівець написала на своїй сторінці в Twitter.


За її словами, нова мутація коронавірусу більш заразна для дітей і підлітків до 19 років, оскільки з більшою ймовірністю може спровокувати симптоми в цій віковій групі.

Читайте також

Експертка стверджує, що коефіцієнт поширення нового генетичного варіанту коронавірусу (Rt) приблизно в 1,74 раза вище, ніж у випадку з колишнім SARS-CoV-2.

Цей параметр показує, скільки людина в середньому встигає заразити одного хворого до ізоляції, - каже епідеміологиня.

Гурдасані зазначила, що це "дуже тривожні" новини, і закликала починати вживати заходів вже зараз.

Крім того, епідеміолог припустила, що новий штам, який переважає у дітей, не мине й повз дорослих.  Тоді збільшиться захворюваність, що призведе до нових смертей.

Раніше новий штам коронавірусу, який зафіксували у Великій Британії, виявили у Фінляндії, Іспанії, Швеції та Лівані, у Південній Кореї, Канаді, Індії та Швейцарії. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді. Також наприкінці грудня "британський" коронавірус виявили у Сполучених Штатах Америки та на території Об'єднаних Арабських Еміратів.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"