Епідеміолог розповіла, чому люди не хочуть вакцинуватись від COVID-19

Людям важко приймати рішення щодо вакцинації
Епідеміолог розповіла, чому люди не хочуть вакцинуватись від COVID-19
Вакцинація (Фото: pexels)
24 Жовтня 2021, 20:04
читать на русском

Українці не хочуть вакцинуватись від коронавірусу через дезорієнтацію в інформаційній площині.

Про це заявила епідеміолог Тетяна Чумаченко, пише "Україна 24".

Ми спостерігаємо зростання захворюваності. На жаль, умови поширення вірусу мають місце, і, на жаль, ми зараз не бачимо, епідеміологи, принаймні, не бачать, реальних причин до того, щоб захворюваність знижувалося. Люди як і раніше не хочуть вакцинуватися, люди як і раніше не дотримуються дистанції, не дуже-то люблять правильно носити маски. І це біда всієї країни, - сказала вона.

За її словами, людям важко приймати рішення щодо вакцинації через різні думки з приводу неї в ЗМІ.

На що хотілося б звернути увагу, на те, що людям дуже важко приймати рішення. Без вакцинації ми не переможемо цю проблему. І на сьогодні людям важко дуже приймати рішення, коли з екранів телебачення і з газет вони чують абсолютно різні думки з приводу вакцинації. І коли у нас депутати та політики дуже емоційно починають висловлюватися проти вакцинації, це додає сумнів людям, і їм складніше приймати рішення, - зазначила Чумаченко.

Вона вважає, що українцям не потрібно говорити, скільки людей вмирає після вакцинації.

Не можна говорити, що після вакцинації стільки-то людей померли. До коронавірусу люди вмирали щодня з різних причин, і зараз продовжують. Коли йде масова вакцинація, безумовно, йде нашарування всіх подій негативних як зі здоров'ям людей. Вони які були, такі ж і залишилися. Люди починають робити неправильні висновки, - додала Чумаченко.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що обмеження в Україні щодо COVID-19 можна скасувати у разі вакцинації не менше 70% дорослого населення.

Читайте також

1