"Епідемія" на митниці: на час кадрових змін один із заступників Демченка та його підлеглі масово пішли на лікарняні

Руслан Черкаський нібито намагається "домовитися" і відмовився писати заяву про відставку
"Епідемія" на митниці: на час кадрових змін один із заступників Демченка та його підлеглі масово пішли на лікарняні
Зона митного контролю / Фото: zakarpattya.net.ua
2 Лютого 2023, 12:24
читать на русском

В Митній службі України справжня "епідемія". Заступник голови Руслан Черкаський та низка його підлеглих терміново пішли на "лікарняний".

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За словами народного депутата України Ярослава Железняка, поки що радіти подіям щодо Митної служби зарано, хоч і було ухвалено рішення про звільнення всього ключового її складу. Він зазначив, що написали заяви про звільнення та були звільнені виконувач обов’язків голови В’ячеслав Демченко та перший заступник голови Олександр Щуцький.

"А ось головний "сірий кардинал" та відповідальний за контрабанду заступник Руслан Черкаський, як і передбачає стара традиція українських корупціонерів, різко захворів. Ну спочатку всю ніч намагався "все владнати", і коли зрозумів, що ночі для такої справи мало…відмовився подавати заяву про власну відставку та пішов на "лікарняний". Можна сказати, що Черкаський цілу епідемію зробив у митниці, тому що всі його підлеглі з ключових департаментів теж чомусь одразу пішли на "лікарняний" або у відпуску", - розповів Железняк.

При цьому він додав, що Черкаський, судячи з офіційної декларації, "може навіть вразити більшість наших бізнесменів, і тому виникає запитання: чому він так тримається за ту посаду заступника митниці із зарплатою в кілька десятків тисяч гривень?"

Нагадаємо, уряд визнав такими, що втратили чинність, розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови ДМС на В'ячеслава Демченка.

До того, Кабмін звільнив Олександра Щуцького з посади першого заступника голови митниці.

Окрім цього, уряд порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника голови ДМС Руслана Черкаського. На час дисциплінарного провадження його відсторонено від займаної посади.

Обов`язки керівника митниці тимчасово виконуватиме Сергій Звягінцев.

Читайте також

1