єПідтримка: банки розпочнуть випуск пластикових карток для Вовиної тисячі

Планується, що до виплат грошей за вакцинацію приєднаються ще 13 банків
єПідтримка: банки розпочнуть випуск пластикових карток для Вовиної тисячі
Банківська картка (Фото: Pixabay)
22 Грудня 2021, 15:16
читать на русском

Деякі банки України, які вже підключені до проєкту "єПідтримка", до кінця цього року почнуть видавати пластикові картки для виплати вакцинованим українцям тисячі гривень.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час спільного брифінгу з Мінекономіки та Мінкультом.

Деякі банки до кінця цього року почнуть видавати також пластикові картки. Ми прогнозуємо, що наступного року таких банків буде більшість. Велика кількість банків зможе генерувати не лише віртуальні картки, а й також почне випускати пластикові картки, - сказав міністр (досьє Михайла Федорова).

Федоров нагадав, що до цього часу до проєкту "єПідтримка" вже приєдналися шість банків - ПриватБанк, А-Банк, Альфа-Банк, monobank, Ощадбанк, Укргазбанк. Ще 13 банків – у процесі підключення.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Читайте також

1