єПідтримка: виплати помилково отримали понад 25 тисяч українців

Загалом допомогою скористалися 4,8 млн українців
єПідтримка: виплати помилково отримали понад 25 тисяч українців
Купюри, гривня, комуналка Фото: УНІАН
3 Серпня 2022, 17:39
читать на русском

В Україні під час війни діє програма єПідтримка, в рамках якої ФОП та українцям, що втратили роботу, виплачували 6500 грн.

Як повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю УНІАН, за час виплат понад 25 тисяч українців отримали цю допомогу помилково.

За його словами, це були ті громадяни, які працювали у бюджетних установах і не мали права на виплати:

Так, дійсно, Мінфіном була проведена верифікація Реєстру отримувачів допомоги в рамках програми єПідтримка за період з 7 по 31 березня 2022 року, який містить інформацію щодо майже 4,8 млн отримувачів такої допомоги. І було виявлено 25 тисяч 524 особи, які є працівниками бюджетних установ і не мали права на отримання відповідної допомоги.

Міністр (досьє Сергія Марченка) зазначив, що станом на 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернуто кошти у сумі близько 12 млн гривень, із них: майже 9 млн гривень – фізичними особами за результатами вжитих заходів щодо повернення коштів за наслідками проведеної верифікації державних виплат, а майже 3 млн грн – кошти повернуті уповноваженими банками, як невикористана одноразова матеріальна допомога в рамках програми єПідпримка.

Нагадаємо, починаючи з 8 березня українці мають змогу отримати допомогу у 6500 гривень в межах державної програми "єПідтримка". Допомогу зможуть отримати наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп. Подавати заявку на отримання коштів, навіть, якщо ви вже отримали 1000 грн "єПідтримки" за вакцинацію.

Читайте також

1