Єрмак домовлявся з Нуланд про візит Зеленського до США

Керівник ОП також розповів представниці США про реформи в Україні
Головне
Єрмак домовлявся з Нуланд про візит Зеленського до США
Володимир Зеленський і Андрій Єрмак (Фото: Офіс президента)
24 Червня 2021, 11:02
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак телефоном домовлявся із заступницею Державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторією Нуланд щодо візиту українського президента до США.

Співрозмовники обговорили деталі майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів на запрошення президента США Джо Байдена, повідомляє пресслужба глави держави.

Нуланд запевнила Єрмака в непохитній підтримці з боку Вашингтона територіальної цілісності й суверенітету України, а також у питаннях реалізації Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, - йдеться у повідомленні.

Єрмак поінформував американських партнерів про впровадження реформ в Україні "задля її трансформації в прозору та конкурентоспроможну країну й розповів про кроки щодо реалізації європейських і євроатлантичних прагнень нашої держави".

Повідомляється, що заступниця Держсекретаря США відзначила важливість продовження розпочатих реформ для зміцнення України, зокрема реформи у сфері корпоративного управління та боротьби з корупцією, й запевнила у підтримці з боку Сполучених Штатів цих зусиль.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

Читайте також

1