Зустріч Зеленського та Байдена: коли відбудеться та як триває підготовка

Сторони планують обговорити багато питань, тому буде широкий порядок денний
Важливо
Зустріч Зеленського та Байдена: коли відбудеться та як триває підготовка
Джо Байден Фото: AFP via Getty images
13 Червня 2021, 18:35
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, як відбувається підготовка зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, президенти зможуть зустрітися наприкінці липня, обговорюється у кінці липня. Формат – повноцінний офіційний візит президента України до США.

Я думаю, що на галявину перед Білим домом Зеленський приїде на машині, але це буде офіційний повноцінний візит, в рамках якого буде не лише зустріч с Байденом, але і низка інших заходів, - зазначив він.

Кулеба розповів, що на зустріч винесуть багато питань, тому буде дуже широкий порядок денний. Відповідно для цього готується велика українська делегація. Він розповів, що Україна ретельно готує цей візит, і працює над ключовими елементами програми, але головне – працює над ключовими домовленостями.

Тому що у президента Зеленського завжди установка – що ми не займаємося політичним туризмом, не їздимо просто так, а їдемо за результатами. Ми вже активно працюємо з американською адміністрацією, щоб цей візит був максимально результативний для України, - сказав він.

Нагадаємо, що 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом напередодні його європейського турне. Байден запросив президента України Зеленського (досьє Володимира Зеленського) цього літа відвідати Білий дім.

Читайте також

1