Адміністрація Байдена готова допомогти Україні зброєю – сенатори

Потреби України передадуть у Вашингтон
Адміністрація Байдена готова допомогти Україні зброєю – сенатори
Зброя Фото: Jakson Martins з Pexels
2 Червня 2021, 16:08
читать на русском

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена буде надавати воєнну підтримку Україні. Про це троє американських сенаторів заявили у Києві на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Ми наразі надаємо суттєві летальні і оборонні (види) зброї для України. Існує двопартійний консенсус щодо надання такої допомоги. У мене відчуття, що адміністрація Байдена віддана цій підтримці. І одна з причин, чому ми перебуваємо тут, полягає у тому, аби подбати, щоб наші відносини в оборонній галузі постійно розвивалися і щоб задовольнити поточні вимоги і потреби для оборони України, - заявив сенатор Крістофер Мерфі з демократичної партії.

При цьому, сенатор Роберт Портман (Республіканська партія) нагадав, що Україна закуповувала у Сполучених Штатів переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin, які є дуже ефективною протитанковою зброєю.

Читайте також

Він зазначив, що Україна тепер має нові можливості для оборони.

Це забезпечує Україну засобами для оборони, яких вона раніше не мала. Ми підтримали це на двопартійній основі, - додав Портман.

Ми також безпосередньо надали воєнну допомогу Україні, одночасно оборонне і летальне озброєння, та інше обладнання і технології. Я вважаю, що сьогодні ми можемо сказати, що у Конгресі Сполучених Штатів і у новій адміністрації є консенсус, аби продовжувати цю програму, - заявив Портман.

Своєю чергою, сенатор Джін Шахін (Демократична партія) зазначила, що міністр оборони Андрій Таран був дуже конкретним щодо воєнних потреб України.

Ми донесемо це повідомлення в Конгресі і в адміністрації у Вашингтоні, і зробимо усе, що зможемо для підтримки безпеки України, - наголосила Шахін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київ прибула делегація американських сенаторів, щоб обговорити зміцнення України на тлі російської агресії.

1