Ермітаж продає на аукціоні цифрові копії картин да Вінчі і Ван Гога

Аукціон триватиме від 31 серпня до 7 вересня
Ермітаж продає на аукціоні цифрові копії картин да Вінчі і Ван Гога
Ермітаж (Фото: Pay Space Magazine)
1 Вересня 2021, 03:11
читать на русском

Російський Ермітаж виставив на аукціон цифрові копії картин Леонардо да Вінчі, Ван Гога, Моне і Кандинського у вигляді NFT-токенів.

Про це повідомило видання Forbes Україна.

Ермітаж розпочав аукціон з продажу підтверджених цифрових копій п'яти творів мистецтва на криптовалютній біржі Binance, йдеться в повідомленні на сайті майданчика.

Усі картини випущені у вигляді NFT-токенів, унікальність і справжність яких засвідчена підписом гендиректора музею Михайла Піотровського в блокчейні.

На аукціон зокрема виставили "Мадонну Літта" Леонардо да Вінчі, "Юдиф" Джорджоне, "Кущ бузку" Вінсента Ван Гога, "Композицію VI" Василя Кандинського і "Куточок саду в Монжероне" Клода Моне.

Ціни на копії представлені в криптовалюті BUSD (Binance USD), стартова вартість склала 10 тисяч BUSD (приблизно 733 780 рублів).

Всі цифрові копії творів зроблені у двох примірниках. Одна залишиться в Ермітажі, інша представлена на Binance. У блокчейні закріплений не лише підпис Піотровського, але і дата, точний час, а також місце підписання - зали Ермітажу.

Всі гроші від продажу NFT-токенів отримає музей, стверджує Binance. Ще покупці отримають відео - також у вигляді NFT-токена - з моментом підписання копії Піотровським.

Про те, що музей випустив перші NFT з зображеннями творів мистецтва зі своєї колекції, вперше стало відомо в липні. Однак тоді керівництво музею переконувало, що не зароблятиме на продажу цифрових копій.

Нагадаємо, що боксер Тайсон Ф'юрі продав токен (NFT) за 987 тисяч доларів. NFT під назвою Lineal by Tyson Fury став одним з найдорожчих в спортивній тематиці. Покупець NFT отримав зображення токена розміром 5х5 футів (~ 152х152 см), підписану Тайсоном Ф'юрі, боксерську рукавичку з автографом і відеопривітання.

Читайте також

1