ЄС готує новий пакет санкцій проти влади і установ Білорусі

Санкції будуть введені не тільки проти фізичних осіб, а й проти державних структур
ЄС готує новий пакет санкцій проти влади і установ Білорусі
Прапор ЄС (фото: з відкритих джерел)
20 Листопада 2020, 08:19
читать на русском

Міністри закордонних справ 27 країн ЄС домовилися підготувати новий пакет санкцій проти влади і установ Білорусі, щоб "підтримати демократичні права народу країни". Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Сьогодні ми домовилися почати підготовку нового раунду санкцій у відповідь на насильство влади та з метою підтримки білоруського народу. Ці санкції будуть введені не тільки проти фізичних осіб, а й проти державних структур, компаній і підприємців, - сказав він.

Боррель підкреслив, що зробить все можливе, щоб нові обмежувальні заходи були введені якомога швидше.

Читайте також

Країни ЄС тепер повинні внести пропозиції про нові позиції списку санкцій, з обґрунтуванням своїх пропозицій. Ми попросили їх внести стільки пропозицій, скільки вони зможуть, і я докладу всіх зусиль, щоб ми змогли якомога раніше ввести ці заходи в дію, - зазначив він.

Нагадаємо, 6 листопада Європейський Союз офіційно запровадив персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 ТОП-чиновників цієї країни.

Окрім самого Лукашенка, ЄС записав до санкційного списку його старшого сина Віктора, главу його адміністрації Ігоря Сергеєнка, прессекретаря Наталію Ейсмонт, главу КДБ Івана Тертеля, главу Слідчого комітету Івана Носкевича, главу Конституційного суду Петра Міклашевича та інших.

1