ЄС передав українським прикордонникам обладнання на пів мільйона євро

Європейський Союз підтримував і підтримуватиме ДПСУ заради нашої спільної безпеки
ЄС передав українським прикордонникам обладнання на пів мільйона євро
Державна прикордонна служба України (фото: ДПСУ)
21 Вересня 2022, 13:29
читать на русском

Європейський Союз в межах проєкту "Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)" придбав та передав Державній прикордонній службі України тепловізійне обладнання для спостереження за кордоном на суму у майже пів мільйона євро.

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Поки прикордонники в прямому сенсі боронять межі держави від неспровокованої та невиправданої агресії Російської Федерації проти України, до традиційних вразливостей кордону додаються нові та гібридні загрози.

За допомогою наданого обладнання Державна прикордонна служба України зможе краще протидіяти цим загрозам і забезпечити покриття ще частини найбільш вразливих ділянок, – зазначив Ксав'є Камю, Керівник відділу Належного врядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні.

Зазначається, що допомога ЄС суб’єктам інтегрованого управління кордонами в межах проєкту EU4IBM досягла суми понад півтора млн євро та забезпечила надання широкого спектра необхідної підтримки, яка дає можливість для більш ефективного виконання українськими прикордонниками завдань з охорони кордону та реагування на нові ризики.

Нагадаємо, що 20 вересня міністри у справах ЄС зустрінуться у Брюсселі для обговорення пропозиції щодо скасування або обмеження одноголосного принципу ухвалення рішень з питань закордонних справ, яке надає кожній країні ЄС право вето на такі питання, як санкції проти РФ.

Читайте також

1